Nieuws

Excursie 2016

Geplaatst op: donderdag 01 december 2016 om 15:35 uur

Op 3 november jl. verzamelden we ons kort na het middaguur op de Sinnebuorren bij de al klaar staande dubbeldeksbus. Voor het tweede achtereenvolgende jaar gingen we met een grotere groep ondernemers dan normaal (bijna 80) op excursie.

Na ontvangst van de goed verzorgde lunchpakketten stapten we in om naar Groningen te vertrekken waar we bij het familiebedrijf Hooghoudt Distilleerderij belanden. De vijfde generatie werkt er al na de oprichting in 1888 en de derde generatie loopt er ook nog vrijwel dagelijks rond (88 jaar intussen). Na een hartelijke ontvangst en een schitterende bedrijfsfilm hebben we de fabriek bekeken. Het oude ambacht is natuurlijk al lang vervangen door moderne zaken en we troffen het in zoverre dat het vullen van flessen en etiketteren op de lopende band zichtbaar was vanaf de voor bezoekers aangelegde balustrades. Daarna zijn we gaan proeven, want Hooghoudt is niet alleen meer de jongere dubbele graanjenever.

Toen het wel heel gezellig begon te worden, zijn we weg gegaan voor een heel ander stukje cultuur: Het Groninger Museum, waarvan het gebouw alleen al een kunstwerk is. Door een drietal rondleiders werden we bijgepraat over wat er was, wat de ene meer aansprak dan de ander. Vorig jaar bij de excursie naar de klompen van Scherjon kwamen we ontwerpen tegen van Viktor & Rolf, de modeontwerpers. In het Groninger Museum zagen we een hele kamer met hun kledingcreaties. Over toeval gesproken.

 

Het grootste deel was achter gereserveerd voor de Ploeg, een kunstenaarsgroep in Groningen die opgericht is in 1918 en overigens nog steeds bestaat. Hoewel heel breed gaat het vooral over schilderijen welke impressionistisch en expressionistisch van aard zijn, al moet het constructivisme ook niet vergeten worden.

We zochten weer de bus op en zijn naar Joure gegaan. Via een omweg door Heerenveen Noord en de Haskerveenpolder, vanwege een ongeluk op de A7, zijn we toch mooi op tijd bij de Jouster Toer Hobbe van Baerdt beland voegden we ons met een kleine groepje wat niet mee was geweest. Net als vorig jaar konden we nu met ruim 80 ondernemers in zeer sfeervolle omgeving genieten van een al weer zeer goed verzorgd diner. Johan  Schotanus van De Jouster Toer gaf vooraf nog enige toelichting en na afloop ging iedereen tevreden zijn weg. 

Laatste nieuws

 • 12
  jun
  Onze nieuwe voorzitter: Jan Bijlholt van Alderse Baas advocaten

  Op de Algemene Ledenvergadering is Jan Bijlholt verkozen tot nieuwe voorzitter van de Ondernemersvereniging Skarsterlan. 

 • 12
  jun
  Barbecue bij Jachtwerf De Jong

  We waren te gast bij Jachtwerf de Jong in Joure, waar we met schitterend weer hebben genoten van een heerlijke barbecue. 

 • 11
  apr
  Algemene Ledenvergadering op 25 april

  Op dinsdag 25 april 2017 vindt de Algemene Ledenvergadering plaats bij Café Restaurant De Heeren van Terkaple.

 • 20
  mrt
  Smuk Oerke bij AA Trappen op 6 april

  We worden uitgenodigd door AA Trappen aan het Brandemeer 9 in Joure. Gastheer is directeur Pieter Hania die een rondleiding zal verzorgen door het bedrijf. De ontvangst is vanaf 17u30, en er wordt voor een 'goede hap' gezorgd! 

 • 20
  mrt
  Gezamelijke avond met Tom Coronel

  Ca. 250 ondernemers hoorden een inspirerende lezing aan van Tom Coronel. Tijdens de afsluitende borrel hoorden wij alleen maar positieve reactie over deze lezing, dus wederom een geslaagde avond.

 • 10
  mrt
  Masterclass

   De OVS-masterclass avond in Maart 2017  was wederom een succes. Deze avond begon met de gastspreker : informatierechercheur Bert Wolf van de FIOD en daarna konden de leden 3 Masterclasses volgen. Een avond voor ondernemers - door ondernemers!  
  Diverse onderwerpen kwamen tijdens deze Masterclasses aan bod en de leden gingen naar huis met praktische en concrete tips en weetjes.
  Uiteraard was er na afloop nog tijd om lekker bij te praten onder het genot van een borrel en een bitterbal.

 • 1
  dec
  Excursie 2016

  De Excursie van 2016 met een bezoek aan Hooghoudt, het Groninger Museum en als afsluiting een diner in de Jouster Toer was zeer geslaagd. 

 • 11
  okt
  Seizoensopening op de Simmerwille onder heerlijke omstandigheden

  Onder heerlijke weersomstandigheden is donderdag jongstleden het seizoen weer geopend. Na de zomerstop troffen onze leden elkaar traditiegetrouw weer op de Simmerwille. 

 • 23
  aug
  Extra Smuk Oerke 15 september a.s. op de Jouster Merke ter ere van het 550 jarig jubileum

  Wij ontmoeten onze leden graag op donderdag 15 september a.s. in het poffertjespaviljoen tijdens de Jouster Merke. Het paviljoen staat op het kermisterrein aan de Sinnebourren te Joure.

  Kom gezellig een borrel drinken vanaf 17.00.

 • 17
  mrt
  Gemeenschappelijke avond met Erben Wennemars

  Erben Wennermars was op donderdag 10 maart 2016 onze gastspreker op de gezamenlijke avond. Wat een enthousiasme heeft die man en wat een passie.