Nieuws

Nieuwjaarsspeech 2016

Geplaatst op: maandag 25 januari 2016 om 09:19 uur

Het jaar 2015 is voor mijn gevoel met rasse schreden weer voorbij gegaan. Heeft U dat ook zo ervaren? Het gevoel dat de tijd heel snel gaat, heeft natuurlijk te maken met;
- hoeveel activiteiten je bezig bent,
- hoe druk je het hebt met je werk, privé
- en andere bijkomstige zaken, ….

Drukte, snelheid, de dagelijkse werkzaamheden….
Gaat dat in een harmonieuze behapbare flow, of gaat dat met pieken en dalen, horten en stoten en de nodige hectiek?
Het zal elkaar ongetwijfeld hebben afgewisseld. Je moet niet op hol slaan, maar een beetje gezonde drukte en hectiek, betekent ook, dat je je niet verveelt. En dat je leeft!
Maar dat op hol slaan lijkt er in sommige opzichten wel met onze wereld te gebeuren.
Zo hebben we de aanslagen in Parijs en de blijvende dreiging van terreur.

De vluchtelingenproblematiek met schrijnende beelden van verdronken mensen aangespoeld op het strand en verhitte discussies en rellen in Gemeentehuizen.
Of je nu wilt of niet: het doet iets met je en ieder weldenkend verstandig mens hoopt dat het leefklimaat een beetje normaal blijft. Voor iedereen!

Wat is normaal? Daar bedoel ik mee, dat we zowel privé, als zakelijk kunnen blijven doen waar we ons mee bezig willen houden. Weer een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen, maar ook gewoon een jaar met “de orde van de dag” ,de reguliere zaken en tijden van ups en downs. Zowel zakelijk als privé.

Ten opzichte van de wereldse excessen die er spelen lijkt, naast onze uitdagingen, ook dat “gewone” al een uitdaging op zich.
En zoals u ook vast al meerdere malen heeft gehoord…. Laat de angst niet regeren.

Want: vrijheid en geluk en natuurlijk gezondheid, dat zijn altijd de belangrijkste dingen in ons bestaan. En daar hebben we elkaar voor nodig. Dat kun je niet alleen. Laten we dus vasthouden aan het Meer met elkaar! Het motto, Wat wij als ondernemersvereniging aan u hebben gepresenteerd afgelopen jaar. De OVS = Meer met elkaar. We bereiken meer met elkaar. We kunnen meer met elkaar. Wij zijn meer met elkaar.

Afgelopen jaar hebben wij naast onze reguliere Smûk Oerkes en activiteiten een aantal nieuwe events georganiseerd. Ik ga alle activiteiten van vorig jaar niet benoemen. We kunnen in ieder geval met tevredenheid terugkijken op de georganiseerde evenementen en bijeenkomsten. De opkomsten zijn goed en ik hoop dat u als goed voornemen heeft dat u ook in 2016 hier tijd voor inplant en dat u blijft komen, of zelfs: dat u van plan bent om vaker te komen. Wij zien u graag!

Afgelopen november hadden wij Jolanda Wicherson, ondernemersvrouw van Flevoland uitgenodigd. Zij liet ons kennismaken met het zogenoemde ondernemersspel. Heel bijzonder om te ervaren dat zo’n avond direct veel meer oplevert, wanneer ovs-leden ook praten met leden die ze nog niet kennen. Op een ontspannen wijze werd er d.m.v het bewust kiezen van onderwerp, gewisseld van tafel en dus ook van gesprekspartner. En dan niet praten over het weer, maar gericht over een onderwerp wat ons allemaal aan gaat. En ik bedoel met opleveren, niet het verhogen van uw banksaldo of uw orderportefeuille. Nee, ik bedoel dan met opleveren: het verrijkt je met het ontmoeten van nieuwe boeiende mensen. Zo’n avond brengt je simpelweg iets.

Wij mogen ook steeds weer nieuwe gezichten ontvangen op deze bijeenkomsten. Nieuwe leden, maar ook leden die al lang lid zijn, maar die wij niet zo vaak zagen, vinden nu blijkbaar toch in ons aanbod iets, waarvoor zij wel tijd vrij maken en dat is voor ons als bestuur een positief teken. Wij zijn dus met deze nieuwe activiteiten de juiste weg ingeslagen.

Voor dit kalender jaar staan de meeste activiteiten alweer gepland. U heeft in de uitnodiging voor deze bijeenkomst ook de agenda daarvan voor het komende jaar ontvangen. Noteer deze data.

De eerstvolgende bijeenkomst is één van de nieuwe initiatieven: De OVS Masterclasses.
Of u nu ondernemer bent van een grote organisatie, klein of een eenmansbedrijf. Echt: dit is een bijeenkomst die u gewoon niet moet missen!
Wij streven ernaar dat u een avond gaat beleven waar u vandaan komt vol inspiratie en bruikbare tips mee naar huis neemt. Er zijn 5 verschillende masterclasses waar elke ondernemer 3 uitkiest! U kunt aan 3 van deze 5 sessies deelnemen.

Wij hebben als bestuur in klein comité een keuze gemaakt in de onderwerpen om met een divers programma te komen en daarbij een aantal leden/ondernemers bereid gevonden hun kennis te delen. Kennis waar elke ondernemer iets aan heeft. Dus: het gaat niet over hun bedrijf, maar het doel is dat de spreker van deze masterclass de u als ondernemer ook echt iets leert of dat het u echt inspireert. De avond wordt tevens geopend met een professionele spreker die ook de boodschap van ons heeft meegekregen met 10 bruikbare tips te komen. Dus kom: 4 februari!!

Ik hoop dat u allen met een positief gevoel kunt beginnen aan dit nieuwe jaar. Een jaar waar het broze herstel voor de economie, voelbaar gaat worden voor u allen.

MAAK ER WEER EEN GOED NIEUWJAAR VAN
GENIET ER VAN / ZO VAAK HET KAN

Martha Smit – Voorzitter O.V.S.

Laatste nieuws

 • 12
  jun
  Onze nieuwe voorzitter: Jan Bijlholt van Alderse Baas advocaten

  Op de Algemene Ledenvergadering is Jan Bijlholt verkozen tot nieuwe voorzitter van de Ondernemersvereniging Skarsterlan. 

 • 12
  jun
  Barbecue bij Jachtwerf De Jong

  We waren te gast bij Jachtwerf de Jong in Joure, waar we met schitterend weer hebben genoten van een heerlijke barbecue. 

 • 11
  apr
  Algemene Ledenvergadering op 25 april

  Op dinsdag 25 april 2017 vindt de Algemene Ledenvergadering plaats bij Café Restaurant De Heeren van Terkaple.

 • 20
  mrt
  Smuk Oerke bij AA Trappen op 6 april

  We worden uitgenodigd door AA Trappen aan het Brandemeer 9 in Joure. Gastheer is directeur Pieter Hania die een rondleiding zal verzorgen door het bedrijf. De ontvangst is vanaf 17u30, en er wordt voor een 'goede hap' gezorgd! 

 • 20
  mrt
  Gezamelijke avond met Tom Coronel

  Ca. 250 ondernemers hoorden een inspirerende lezing aan van Tom Coronel. Tijdens de afsluitende borrel hoorden wij alleen maar positieve reactie over deze lezing, dus wederom een geslaagde avond.

 • 10
  mrt
  Masterclass

   De OVS-masterclass avond in Maart 2017  was wederom een succes. Deze avond begon met de gastspreker : informatierechercheur Bert Wolf van de FIOD en daarna konden de leden 3 Masterclasses volgen. Een avond voor ondernemers - door ondernemers!  
  Diverse onderwerpen kwamen tijdens deze Masterclasses aan bod en de leden gingen naar huis met praktische en concrete tips en weetjes.
  Uiteraard was er na afloop nog tijd om lekker bij te praten onder het genot van een borrel en een bitterbal.

 • 1
  dec
  Excursie 2016

  De Excursie van 2016 met een bezoek aan Hooghoudt, het Groninger Museum en als afsluiting een diner in de Jouster Toer was zeer geslaagd. 

 • 11
  okt
  Seizoensopening op de Simmerwille onder heerlijke omstandigheden

  Onder heerlijke weersomstandigheden is donderdag jongstleden het seizoen weer geopend. Na de zomerstop troffen onze leden elkaar traditiegetrouw weer op de Simmerwille. 

 • 23
  aug
  Extra Smuk Oerke 15 september a.s. op de Jouster Merke ter ere van het 550 jarig jubileum

  Wij ontmoeten onze leden graag op donderdag 15 september a.s. in het poffertjespaviljoen tijdens de Jouster Merke. Het paviljoen staat op het kermisterrein aan de Sinnebourren te Joure.

  Kom gezellig een borrel drinken vanaf 17.00.

 • 17
  mrt
  Gemeenschappelijke avond met Erben Wennemars

  Erben Wennermars was op donderdag 10 maart 2016 onze gastspreker op de gezamenlijke avond. Wat een enthousiasme heeft die man en wat een passie.