Nieuws

Opening nieuwe jaar 2018

Geplaatst op: maandag 08 januari 2018 om 23:24 uur

Jan heeft in het kort nog even stil gestaan bij 2017, zoals de Smûk Oerkes bij AA Trappen, Sappé en Jachtwerf De Jong, maar ook de gezamenlijke avond met de gemeente waar we Tom Coronel als gastspreker hadden, de rondvaarttocht en de gezamenlijke avond met de andere twee koepel ondernemersverenigingen, de VvBL Lemmer en ONG Balk, welke laatste bijeenkomst nog even apart werd aangehaald. Door de spreker Wim Anker had ook deze avond een bijzonder karakter. We willen onze slogan "OVS, meer met elkaar! " uitdragen. We staan er voor, het betekent imeers zowel netwerken als elkaar versterken.

Het afgelopen is veelvuldig en langdurig gesproken met de gemeente over het SEB (Sociaal Economisch Beleidsplan), wat er al weer enige jaren ligt, Het is bedoeld voor de jaren 2015 tot en met 2020. Het was en is de bedoeling uitgewerkt in dit plan om de ondernemersverenigingen nadrukkelijk meer bij het beleid op economisch gebied te betrekken. Daar zijn intussen keuzes gemaakt en in eerste instantie gaan we als ondernemersverenigingen ons extra richten op recreatie en toerisme en het nog veel meer op de kaart zetten van innovatie. We gaan dit doen dit jaar door met name de Smûk Oerkes te laten aansluiten bij het SEB en de speerpunten daarin. Een bedrijfsbezoek wordt dan niet alleen meer een rondleiding maar er hangt ook een thema aan.

Denk daarbij eens aan een recreatieonderneming waar er naast de rondleiding ook een spreker, eventueel extern, is die een samenvatting geeft van bijvoorbeeld het gemeentelijke beleid op het toeristisch gebied en waar ook inbreng van ons mogelijk is.

OVS staat voor netwerken; OVS staat voor samenwerken; OVS staat voor het versterken van onze regionale economie. 

Namens het voltallige bestuur van de OVS wens ik u allen een gezond, een gelukkig en een zakelijk voorspoedig 2018.

Laatste nieuws

 • 8
  jan
  Opening nieuwe jaar 2018

  Op 4 januari 2018 hebben we traditioneel het nieuwe jaar ingeluid met een buffet en om elkaar een goed nieuwjaar te wensen. We waren weer met grote getale aanwezig  en hebben -ook tradioneel- geluisterd naar de speech van onze voorzitter Jan Bijlholt.. 

 • 8
  jan
  gezamenlijke avond koepelondernemersverenigingen De Fryske Marren

  Al vroeg in verband met het eten waren we op 17 oktober 2017 bij Burggolf Legemeer, bij ons allen bekend als de golfclub St. Nyk, voor onze gezamenlijke bijeenkomst tezamen met onze beide zusterorganisaties in de gemeente, VvBL uit Lemmer en ONG te Balk. Mede door de leuke presentatie van Wim Anker, vooral bekend vanwege zijn broer Hans, ahum, die ons maar weer eens geleerd heeft dat recht recht is en krom krom en dat de rug recht houden niet zo gemakkelijk is. Gelardeerd met veel voorbeelden kregen we een goed idee hoe de strafadvocatuur werkt en Anker & Anker advocaten in het bijzonder.

 • 12
  jun
  Onze nieuwe voorzitter: Jan Bijlholt van Alderse Baas advocaten

  Op de Algemene Ledenvergadering is Jan Bijlholt verkozen tot nieuwe voorzitter van de Ondernemersvereniging Skarsterlan. 

 • 12
  jun
  Barbecue bij Jachtwerf De Jong

  We waren te gast bij Jachtwerf de Jong in Joure, waar we met schitterend weer hebben genoten van een heerlijke barbecue. 

 • 20
  mrt
  Smuk Oerke bij AA Trappen op 6 april

  We worden uitgenodigd door AA Trappen aan het Brandemeer 9 in Joure. Gastheer is directeur Pieter Hania die een rondleiding zal verzorgen door het bedrijf. De ontvangst is vanaf 17u30, en er wordt voor een 'goede hap' gezorgd! 

 • 20
  mrt
  Gezamelijke avond met Tom Coronel

  Ca. 250 ondernemers hoorden een inspirerende lezing aan van Tom Coronel. Tijdens de afsluitende borrel hoorden wij alleen maar positieve reactie over deze lezing, dus wederom een geslaagde avond.

 • 10
  mrt
  Masterclass

   De OVS-masterclass avond in Maart 2017  was wederom een succes. Deze avond begon met de gastspreker : informatierechercheur Bert Wolf van de FIOD en daarna konden de leden 3 Masterclasses volgen. Een avond voor ondernemers - door ondernemers!  
  Diverse onderwerpen kwamen tijdens deze Masterclasses aan bod en de leden gingen naar huis met praktische en concrete tips en weetjes.
  Uiteraard was er na afloop nog tijd om lekker bij te praten onder het genot van een borrel en een bitterbal.

 • 20
  okt
  Gemeente De Fryske Marren biedt nieuwe bedrijven 1e jaar lidmaatschap OVS aan

  Om het ondernemersklimaat te stimuleren krijgen bedrijven die zich nieuw vestigen binnen de gemeente het lidmaatschap aangeboden van de Ondernemersvereniging Skarsterlân.