Nieuws

Terra 1888 - Gewoon voor Mannen

Geplaatst op: donderdag 05 april 2018 om 23:26 uur

We waren in de midstraat bij Terra 1888, zoals de nieuwe naam is geworden met als ondertitel Gewoon voor Mannen, Na binnenkomst kregen we een bakje koffie en nog wel van Doppio Espresso Joure, welke in samenwerking met Jilke Kooijker van Terra 1888 dit regelde.

 

Het liep al snel redelijk vol. Een dikke honderd leden en genodigden van de OVS kwamen op de uitnodiging af. Jilke Kooijker (eigenaar van Terra 1888) vertelde ons enthousiast, na een introductie van onze voorzitter Jan Bijlholt, over het waarom van de nieuwe naam en gaf uitleg bij de subtitel. Jilke mag dan nog redelijk jong zijn. De zaak is oud. Opgericht in 1888 en nog steeds gewoon voor mannen. Nou zo gewoon is dat dus helemaal niet. De winkel krijgt regelmatig een andere look, zoals nu ook weer, maar ook andere zaken als een gekoeld biertje, een oldtimer in de hoek of een biljartbal tikken. Op zijn tijd kan het ook allemaal bij Terra 1888, want, nou ja eerlijk? De meeste mannen vinden winkelen niet geweldig. Toch?

Jilke, partner Ali Da en medewerkers spelen daar op in door gewoon om te gaan met die mannen. Al weer dat gewoon.. We pasten met zijn allen prima in de winkel, al zal je voor het echte kopen wel iets minder drukte willen. Na Jilke kwam er nog een kleine toespraak van Gert van der Wiel, als voorzitter van de WIH, de winkeliersvereniging. Mag Jilke een bruisende winkel hebben: Met een bruisende flecke wordt dat pas echt leuk. Daar zet de WIH zich voor in en krijgt nu extra hulp. De BIZ is er in tweede instantie toch door. Er komt geld voor leuke dingen. Joure moet levendig blijven en zo kan dat ook.

We kregen zoals altijd goed te eten en te drinken. Marco's eetcafé en catering had dat deel perfect voor elkaar.

We hadden nog een kleine verloting ook. In de winkel was achterin prominent een tijdelijke stellage geplaatst waarin je van jezelf een 3D poppetje kon laten maken. Juist weer een idee om mensen in de winkel te halen. Wat anders en voor mannen gewoon wel aantrekkelijk (vanwege de techniek uiteraard). Het werd al later en later en gezellig ook en toen waren de fusten plotseling gewoon leeg. Een mooi moment om te stoppen. Een geslaagde avond was het.

Laatste nieuws

 • 26
  apr
  Albert Holtrop koninklijk onderscheiden

  Oud bestuurslid OVS Albert Holtrop kreeg een lintje op 26 april 2018.

 • 5
  apr
  Terra 1888 - Gewoon voor Mannen

  Terra 1888  - Gewoon voor Mannen, zo heet tegenwoordig de grootste herenmodezaak van Joure en dat 1888 staat voor het jaar van oprichting. We waren er op donderdagavond 5 april 2018.

 • 22
  feb
  Kooystra Professioneel 22 februari 2018

  Op donderdag 22 februari 2018 waren we op bezoek bij Kooystra Professioneel aan de Pasteurweg 10 te Joure en kregen behalve verzorging van de inwendige mens uitleg over wat het bedrijf zoal doet.

 • 4
  jan
  Opening nieuwe jaar 2018

  Op 4 januari 2018 hebben we traditioneel het nieuwe jaar ingeluid met een buffet en om elkaar een goed nieuwjaar te wensen. We waren weer met grote getale aanwezig  en hebben -ook tradioneel- geluisterd naar de speech van onze voorzitter Jan Bijlholt.. 

 • 17
  okt
  gezamenlijke avond koepelondernemersverenigingen De Fryske Marren

  Al vroeg in verband met het eten waren we op 17 oktober 2017 bij Burggolf Legemeer, bij ons allen bekend als de golfclub St. Nyk, voor onze gezamenlijke bijeenkomst tezamen met onze beide zusterorganisaties in de gemeente, VvBL uit Lemmer en ONG te Balk. Mede door de leuke presentatie van Wim Anker, vooral bekend vanwege zijn broer Hans, ahum, die ons maar weer eens geleerd heeft dat recht recht is en krom krom en dat de rug recht houden niet zo gemakkelijk is. Gelardeerd met veel voorbeelden kregen we een goed idee hoe de strafadvocatuur werkt en Anker & Anker advocaten in het bijzonder.

 • 12
  jun
  Onze nieuwe voorzitter: Jan Bijlholt van Alderse Baas advocaten

  Op de Algemene Ledenvergadering is Jan Bijlholt verkozen tot nieuwe voorzitter van de Ondernemersvereniging Skarsterlan. 

 • 12
  jun
  Barbecue bij Jachtwerf De Jong

  We waren te gast bij Jachtwerf de Jong in Joure, waar we met schitterend weer hebben genoten van een heerlijke barbecue. 

 • 20
  mrt
  Gezamelijke avond met Tom Coronel

  Ca. 250 ondernemers hoorden een inspirerende lezing aan van Tom Coronel. Tijdens de afsluitende borrel hoorden wij alleen maar positieve reactie over deze lezing, dus wederom een geslaagde avond.

 • 10
  mrt
  Masterclass

   De OVS-masterclass avond in Maart 2017  was wederom een succes. Deze avond begon met de gastspreker : informatierechercheur Bert Wolf van de FIOD en daarna konden de leden 3 Masterclasses volgen. Een avond voor ondernemers - door ondernemers!  
  Diverse onderwerpen kwamen tijdens deze Masterclasses aan bod en de leden gingen naar huis met praktische en concrete tips en weetjes.
  Uiteraard was er na afloop nog tijd om lekker bij te praten onder het genot van een borrel en een bitterbal.

 • 20
  okt
  Gemeente De Fryske Marren biedt nieuwe bedrijven 1e jaar lidmaatschap OVS aan

  Om het ondernemersklimaat te stimuleren krijgen bedrijven die zich nieuw vestigen binnen de gemeente het lidmaatschap aangeboden van de Ondernemersvereniging Skarsterlân.