18-04-2024
Avond met Gemeente De Fryske Marren en Annemarie van Gaal

Op donderdag 18 april jl. hadden we Annemarie van Gaal te gast op onze jaarlijkse gezamelijke bijeenkomst met de Gemeente De Fryske Marren.

Al vroeg stroomden de aanmeldingen binnen van ondernemers uit De Fryske Marren. Ruim 200 mensen mochten we op deze avond verwelkomen. Iedereen was nieuwsgierig wat Annemarie van Gaal ons zou gaan vertellen.

Rond 19.45 uur was iedereen binnen en konden we beginnen. Wethouder Remboud van Iddekinge heette iedereen harte welkom, waarna Vera Stilma, onze nieuwe voorzitter van de OVS, in het kort vertelde wat de OVS voor de ondernemers kan betekenen. Daarna gaf ze het woord aan onze gast Annemarie van Gaal..

Annemarie van Gaal is één van de meest succevolle en bekendste zakenvrouwen van Nederland. Ze vertelde op deze avond een inspirerend verhaal over haar ondernemerscarrière. Deze begon in de jaren negentig in Rusland en de Oekraïne. Zonder hoge opleiding waagde zij zich aan het ondernemerschap in deze twee -vanuit haar ervaring opgemerkte- echt totaal verschillende landen. Tijdens de avond gaf ze verschillende tips over het aannemen van personeel, met als rode draad niet de CV, uiterlijk, ras, opleiding, is belangrijk maar wat iemand kan en wil.

Haar boeiende en inspirerende manier van vertellen maakte dat een uur zo voorbij was.

Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje. Uiteraard was er volop ruimte om te netwerken en elkaar nader te leren kennen.

Wij kunnen op een mooie avond terugkijken.