Nieuws

Bestuurswisselingen ALV 2019

Geplaatst op: dinsdag 02 april 2019 om 13:48 uur

Tijdens de algemene ledenvergadering van 26 maart 2019 op Burggolf Sint Nicolaasga verwelkomden wij meer dan 70 van onze leden. Voorafgaand aan het officiële gedeelte van deze avond verzorgde het team van Anno Terpstra een heerlijk diner.

Naast het gebruikelijke programma voor een ALV willen we u graag op de hoogte brengen van een aantal personele zaken: Berend Westra en Tiede Boersma werden herbenoemd als bestuursleden van de OVS. Wij zijn daar zeer content mee. Daarnaast verwelkomden wij Frija Beetstra als nieuw bestuurslid. Frija is sinds 2018 zelfstandige onder de naam FrijAllround. Zij ondersteunt ondernemers met taken waar zij zelf niet aan toe komen of niet het juiste personeel voor beschikbaar hebben.

Wij hebben eveneens afscheid genomen van twee bestuursleden: Jilke Kooyker en Edwin Agema hebben aangegeven niet herkiesbaar te zijn als bestuurslid. Onder applaus van de aanwezige leden en een bos bloemen van de voorzitter namen zij afscheid van het bestuur.

Een speciaal afscheid werd georganiseerd voor Julius Bosma. Julius heeft 24 jaar lang het bestuur ondersteund en heeft er bewust voor gekozen om er geen 25 jarig jubileum van te maken. Hij werd op deze avond bekroond tot erelid van de vereniging en ontving daarom een heuse OVS Skarsterlân zilveren speld. Wij danken hem voor zijn jarenlange inzet! 

Laatste nieuws

 • 16
  sep
  Eindelijk weer eens een actie?

  Corona speelt onze vereniging enorme parten.

   

 • 6
  jun
  Smuk Oerke bij Penningas Molen

  We blikken even terug op een geslaagd Smûk Oerke bij de Penninga's molen in Joure. Op donderdag 6 juni 2019 werd onze jaarlijkse zomer BBQ gehouden, dit maal op een bijzondere locatie. Met stralend weer en een grote opkomst kunnen we zeggen dat het een gezellige en informatieve avond was. 

 • 9
  mei
  Gezamelijke bijeenkomst met Gemeente de Fryske Marren 2019

  Op donderdagavond 9 mei ontvingen wij Sabine Oberhuber in 't Haske te Joure op onze (jaarlijkse) gezamenlijke bijeenkomst met Gemeente de Fryske Marren. 

 • 2
  apr
  Bestuurswisselingen ALV 2019

  Tijdens de algemene ledenvergadering van 26 maart 2019 op Burggolf Sint Nicolaasga namen we afscheid van bestuursleden Jilke Kooijker en Edwin Agema. Ook werd na 24 (!) jaar afscheid genomen van Julius Bosma, die werd benoemd tot erelid. Frija Beetstra werd benoemd tot nieuw bestuurslid. 

 • 13
  sep
  Tommy Rockopera

  Eindelijk weer eens een optreden in het openluchttheater Herema State en dan nog wel een tot de verbeelding sprekende "herhaling" van de al in 1969 voor het eerst opgevoerde rockopera Tommy, maar dan wel op zijn Fries en in deze tijd geplaatst.

 • 27
  jul
 • 7
  jun
  Smuk Oerke in Langweer met BBQ

  Het laatste Smuk Oerke zo voor de zomer is altijd met een barbeque. Op donderdag 7 juni 2018 hadden het weer ook nog eens maximaal mee, zodat we net als vorig jaar weer een prachtige afsluiting van het eerste halfjaar mochten meemaken met zijn allen. Tezamen met de ondernemersvereniging Langweer en met inbreng van enige sprekers (Cor van Doorn, projectontwikkelaar Het Baken), Johannes Rinsma (uitbater nieuwe Grand Café) en Bart Hakbijl (Regiomarketing ZuidWest Friesland), alsmede een rondvaart over de Wielen was het vooral een gezellige samenkomst die tot laat door ging.

 • 17
  mei
  André Kuipers spreekt over zijn ervaring voor ondernemers DFM

  Op donderdagavond 17 mei 2018 was André Kuipers in Joure en sprak daar over zijn ervaringen in de ruimte. Veel ondernemers waren op uitnodiging van de gemeente De Fryske Marren en ons naar het Haske gekomen om naar de man te luisteren. Gelardeerd met prachtige foto's en ook meerdere videoopnamen gaf André zeer boeiend in ruim twee uur een presentatie die geen minuut heeft verveeld.

 • 5
  apr
  Terra 1888 - Gewoon voor Mannen

  Terra 1888  - Gewoon voor Mannen, zo heet tegenwoordig de grootste herenmodezaak van Joure en dat 1888 staat voor het jaar van oprichting. We waren er op donderdagavond 5 april 2018.

 • 22
  feb
  Kooystra Professioneel 22 februari 2018

  Op donderdag 22 februari 2018 waren we op bezoek bij Kooystra Professioneel aan de Pasteurweg 10 te Joure en kregen behalve verzorging van de inwendige mens uitleg over wat het bedrijf zoal doet.