Nieuws

Opening nieuwe jaar 2018

Geplaatst op: donderdag 04 januari 2018 om 23:24 uur

Jan heeft in het kort nog even stil gestaan bij 2017, zoals de Smûk Oerkes bij AA Trappen, Sappé en Jachtwerf De Jong, maar ook de gezamenlijke avond met de gemeente waar we Tom Coronel als gastspreker hadden, de rondvaarttocht en de gezamenlijke avond met de andere twee koepel ondernemersverenigingen, de VvBL Lemmer en ONG Balk, welke laatste bijeenkomst nog even apart werd aangehaald. Door de spreker Wim Anker had ook deze avond een bijzonder karakter. We willen onze slogan "OVS, meer met elkaar! " uitdragen. We staan er voor, het betekent imeers zowel netwerken als elkaar versterken.

Het afgelopen is veelvuldig en langdurig gesproken met de gemeente over het SEB (Sociaal Economisch Beleidsplan), wat er al weer enige jaren ligt, Het is bedoeld voor de jaren 2015 tot en met 2020. Het was en is de bedoeling uitgewerkt in dit plan om de ondernemersverenigingen nadrukkelijk meer bij het beleid op economisch gebied te betrekken. Daar zijn intussen keuzes gemaakt en in eerste instantie gaan we als ondernemersverenigingen ons extra richten op recreatie en toerisme en het nog veel meer op de kaart zetten van innovatie. We gaan dit doen dit jaar door met name de Smûk Oerkes te laten aansluiten bij het SEB en de speerpunten daarin. Een bedrijfsbezoek wordt dan niet alleen meer een rondleiding maar er hangt ook een thema aan.

Denk daarbij eens aan een recreatieonderneming waar er naast de rondleiding ook een spreker, eventueel extern, is die een samenvatting geeft van bijvoorbeeld het gemeentelijke beleid op het toeristisch gebied en waar ook inbreng van ons mogelijk is.

OVS staat voor netwerken; OVS staat voor samenwerken; OVS staat voor het versterken van onze regionale economie. 

Namens het voltallige bestuur van de OVS wens ik u allen een gezond, een gelukkig en een zakelijk voorspoedig 2018.

Laatste nieuws

 • 13
  sep
  Tommy Rockopera

  Eindelijk weer eens een optreden in het openluchttheater Herema State en dan nog wel een tot de verbeelding sprekende "herhaling" van de al in 1969 voor het eerst opgevoerde rockopera Tommy, maar dan wel op zijn Fries en in deze tijd geplaatst.

 • 27
  jul
 • 7
  jun
  Smuk Oerke in Langweer met BBQ

  Het laatste Smuk Oerke zo voor de zomer is altijd met een barbeque. Op donderdag 7 juni 2018 hadden het weer ook nog eens maximaal mee, zodat we net als vorig jaar weer een prachtige afsluiting van het eerste halfjaar mochten meemaken met zijn allen. Tezamen met de ondernemersvereniging Langweer en met inbreng van enige sprekers (Cor van Doorn, projectontwikkelaar Het Baken), Johannes Rinsma (uitbater nieuwe Grand Café) en Bart Hakbijl (Regiomarketing ZuidWest Friesland), alsmede een rondvaart over de Wielen was het vooral een gezellige samenkomst die tot laat door ging.

 • 17
  mei
  André Kuipers spreekt over zijn ervaring voor ondernemers DFM

  Op donderdagavond 17 mei 2018 was André Kuipers in Joure en sprak daar over zijn ervaringen in de ruimte. Veel ondernemers waren op uitnodiging van de gemeente De Fryske Marren en ons naar het Haske gekomen om naar de man te luisteren. Gelardeerd met prachtige foto's en ook meerdere videoopnamen gaf André zeer boeiend in ruim twee uur een presentatie die geen minuut heeft verveeld.

 • 26
  apr
  Albert Holtrop koninklijk onderscheiden

  Oud bestuurslid OVS Albert Holtrop kreeg een lintje op 26 april 2018.

 • 5
  apr
  Terra 1888 - Gewoon voor Mannen

  Terra 1888  - Gewoon voor Mannen, zo heet tegenwoordig de grootste herenmodezaak van Joure en dat 1888 staat voor het jaar van oprichting. We waren er op donderdagavond 5 april 2018.

 • 22
  feb
  Kooystra Professioneel 22 februari 2018

  Op donderdag 22 februari 2018 waren we op bezoek bij Kooystra Professioneel aan de Pasteurweg 10 te Joure en kregen behalve verzorging van de inwendige mens uitleg over wat het bedrijf zoal doet.

 • 4
  jan
  Opening nieuwe jaar 2018

  Op 4 januari 2018 hebben we traditioneel het nieuwe jaar ingeluid met een buffet en om elkaar een goed nieuwjaar te wensen. We waren weer met grote getale aanwezig  en hebben -ook tradioneel- geluisterd naar de speech van onze voorzitter Jan Bijlholt.. 

 • 17
  okt
  gezamenlijke avond koepelondernemersverenigingen De Fryske Marren

  Al vroeg in verband met het eten waren we op 17 oktober 2017 bij Burggolf Legemeer, bij ons allen bekend als de golfclub St. Nyk, voor onze gezamenlijke bijeenkomst tezamen met onze beide zusterorganisaties in de gemeente, VvBL uit Lemmer en ONG te Balk. Mede door de leuke presentatie van Wim Anker, vooral bekend vanwege zijn broer Hans, ahum, die ons maar weer eens geleerd heeft dat recht recht is en krom krom en dat de rug recht houden niet zo gemakkelijk is. Gelardeerd met veel voorbeelden kregen we een goed idee hoe de strafadvocatuur werkt en Anker & Anker advocaten in het bijzonder.

 • 20
  okt
  Gemeente De Fryske Marren biedt nieuwe bedrijven 1e jaar lidmaatschap OVS aan

  Om het ondernemersklimaat te stimuleren krijgen bedrijven die zich nieuw vestigen binnen de gemeente het lidmaatschap aangeboden van de Ondernemersvereniging Skarsterlân.