Nieuws

Smuk Oerke in Langweer met BBQ

Geplaatst op: donderdag 07 juni 2018 om 16:33 uur

De inloop begon wat vroeger dan we de laatste tijd doen. Daar had niet een ieder op gerekend. Toch waren er al knap veel leden om een uur of zes toen eerst onze voorzitter

en daarma Marco van Oostenbrugge namens de OVL de aanwezigen welkom heette.

Na de opening kregen we uitleg van Cor van Doorn, hoe nu dan eindelijk de plannen rondom het oude hotel de Wielen in een stroomversnelling zijn gekomen en er dit jaar nog een aanvang wordt gemaakt met de bouw van het appartementencomplex wat Het Baken is gedoopt. Op de begane grond komt aanvullend een Grand Café, waar Johannes Rinsma de scepter gaat zwaaien. De ontwikkelingen rondom toerisme en recreatie werd ons uitgelegd door Bart Hakbijl. Er was wat een daling in onze gemeente en de buurgemeente. Onze gemeente en de gemeente Sud West Fryslan hebben de handen ineen geslagen in de vorm van de Stichting Regiomarketing Zuid West Friesland, die nadrukkelijk onze regio op de kaart gaat zetten.

Na de toespraken kon het leuke deel beginnen. De Twirre had twee boten voor liggen. Bauke Jonkman voer zelf in de grote sloep en gaf uitleg wat er allemaal zo op de Langweerder Wielen gebeurd is en nog bezig is.

De barbeque was wat anders geregeld dan anders omdat er veel mensen zouden komen. Jammer dat niet een ieder kwam. We hadden er op gerekend en zelfs al tegen leden gezegd dat het vol was en dan komen er een groot aantal ondanks aanmelding toch niet.  Niet dat we iemand gemist hebben overigens. Het was zeer gezellig zo. Goede vondst ook om met name het bier al in gekoelde vorm op de diverse tafeltjes neer te zetten. Ja de mensen van Van Waal Catering, de Tapperij en (vooral eten) Brasserie Anders hadden het voor elkaar.

Een prachtige afsluiting zo voor de zomer.  Dank jullie wel Langweer.

 

Laatste nieuws

 • 16
  sep
  Eindelijk weer eens een actie?

  Corona speelt onze vereniging enorme parten.

   

 • 6
  jun
  Smuk Oerke bij Penningas Molen

  We blikken even terug op een geslaagd Smûk Oerke bij de Penninga's molen in Joure. Op donderdag 6 juni 2019 werd onze jaarlijkse zomer BBQ gehouden, dit maal op een bijzondere locatie. Met stralend weer en een grote opkomst kunnen we zeggen dat het een gezellige en informatieve avond was. 

 • 9
  mei
  Gezamelijke bijeenkomst met Gemeente de Fryske Marren 2019

  Op donderdagavond 9 mei ontvingen wij Sabine Oberhuber in 't Haske te Joure op onze (jaarlijkse) gezamenlijke bijeenkomst met Gemeente de Fryske Marren. 

 • 2
  apr
  Bestuurswisselingen ALV 2019

  Tijdens de algemene ledenvergadering van 26 maart 2019 op Burggolf Sint Nicolaasga namen we afscheid van bestuursleden Jilke Kooijker en Edwin Agema. Ook werd na 24 (!) jaar afscheid genomen van Julius Bosma, die werd benoemd tot erelid. Frija Beetstra werd benoemd tot nieuw bestuurslid. 

 • 13
  sep
  Tommy Rockopera

  Eindelijk weer eens een optreden in het openluchttheater Herema State en dan nog wel een tot de verbeelding sprekende "herhaling" van de al in 1969 voor het eerst opgevoerde rockopera Tommy, maar dan wel op zijn Fries en in deze tijd geplaatst.

 • 27
  jul
 • 7
  jun
  Smuk Oerke in Langweer met BBQ

  Het laatste Smuk Oerke zo voor de zomer is altijd met een barbeque. Op donderdag 7 juni 2018 hadden het weer ook nog eens maximaal mee, zodat we net als vorig jaar weer een prachtige afsluiting van het eerste halfjaar mochten meemaken met zijn allen. Tezamen met de ondernemersvereniging Langweer en met inbreng van enige sprekers (Cor van Doorn, projectontwikkelaar Het Baken), Johannes Rinsma (uitbater nieuwe Grand Café) en Bart Hakbijl (Regiomarketing ZuidWest Friesland), alsmede een rondvaart over de Wielen was het vooral een gezellige samenkomst die tot laat door ging.

 • 17
  mei
  André Kuipers spreekt over zijn ervaring voor ondernemers DFM

  Op donderdagavond 17 mei 2018 was André Kuipers in Joure en sprak daar over zijn ervaringen in de ruimte. Veel ondernemers waren op uitnodiging van de gemeente De Fryske Marren en ons naar het Haske gekomen om naar de man te luisteren. Gelardeerd met prachtige foto's en ook meerdere videoopnamen gaf André zeer boeiend in ruim twee uur een presentatie die geen minuut heeft verveeld.

 • 5
  apr
  Terra 1888 - Gewoon voor Mannen

  Terra 1888  - Gewoon voor Mannen, zo heet tegenwoordig de grootste herenmodezaak van Joure en dat 1888 staat voor het jaar van oprichting. We waren er op donderdagavond 5 april 2018.

 • 22
  feb
  Kooystra Professioneel 22 februari 2018

  Op donderdag 22 februari 2018 waren we op bezoek bij Kooystra Professioneel aan de Pasteurweg 10 te Joure en kregen behalve verzorging van de inwendige mens uitleg over wat het bedrijf zoal doet.