Nieuws

Swipe Dei en Friese Ballonfeesten

Geplaatst op: vrijdag 27 juli 2018 om 14:10 uur

Dit jaar hadden we behalve een Smuk Oerke bij de Friese ballonfeesten (33ste al weer) op 27 juli 2018, ook een Smuk Oerke bij Swipe Dei op 6 juli 2018.  

 

Bij Swipe Dei was het weer geweldig en konden we het spektakel eens zien vanaf de binnenkant (binnenterrein), wat toch een andere dimensie geeft.

en paardensport is uiteraard niet alleen wat voor mannen..

De gouden swipe werd gewonnen (voor de zesde keer) door de speciaal uit Frankrijk overgekomen Hiltsje Tjalsma en uitgereikt door de nieuwe kersverse wethouder Jos Boerland, die overigens met zijn bedrijf lid is van de OVS.

Het was een geslaagd feest.

 

Hoewel we dit jaar hadden aangekondigd dat we eens niet bij de Friese Ballonfeesten zouden zijn, zijn we er toch nog geweest en is snel nog een tussen smûk oerke geregeld. De vraag ernaar was toch nog vrij groot, de opkomst bij Swipe Dei was wat minder en hé het is dit jaar toch het culturele jaar 2018, dus in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 hebben we het toch maar georganiseerd.

Het was achteraf een goede extra keuze

Laatste nieuws

 • 13
  sep
  Tommy Rockopera

  Eindelijk weer eens een optreden in het openluchttheater Herema State en dan nog wel een tot de verbeelding sprekende "herhaling" van de al in 1969 voor het eerst opgevoerde rockopera Tommy, maar dan wel op zijn Fries en in deze tijd geplaatst.

 • 27
  jul
 • 7
  jun
  Smuk Oerke in Langweer met BBQ

  Het laatste Smuk Oerke zo voor de zomer is altijd met een barbeque. Op donderdag 7 juni 2018 hadden het weer ook nog eens maximaal mee, zodat we net als vorig jaar weer een prachtige afsluiting van het eerste halfjaar mochten meemaken met zijn allen. Tezamen met de ondernemersvereniging Langweer en met inbreng van enige sprekers (Cor van Doorn, projectontwikkelaar Het Baken), Johannes Rinsma (uitbater nieuwe Grand Café) en Bart Hakbijl (Regiomarketing ZuidWest Friesland), alsmede een rondvaart over de Wielen was het vooral een gezellige samenkomst die tot laat door ging.

 • 17
  mei
  André Kuipers spreekt over zijn ervaring voor ondernemers DFM

  Op donderdagavond 17 mei 2018 was André Kuipers in Joure en sprak daar over zijn ervaringen in de ruimte. Veel ondernemers waren op uitnodiging van de gemeente De Fryske Marren en ons naar het Haske gekomen om naar de man te luisteren. Gelardeerd met prachtige foto's en ook meerdere videoopnamen gaf André zeer boeiend in ruim twee uur een presentatie die geen minuut heeft verveeld.

 • 26
  apr
  Albert Holtrop koninklijk onderscheiden

  Oud bestuurslid OVS Albert Holtrop kreeg een lintje op 26 april 2018.

 • 5
  apr
  Terra 1888 - Gewoon voor Mannen

  Terra 1888  - Gewoon voor Mannen, zo heet tegenwoordig de grootste herenmodezaak van Joure en dat 1888 staat voor het jaar van oprichting. We waren er op donderdagavond 5 april 2018.

 • 22
  feb
  Kooystra Professioneel 22 februari 2018

  Op donderdag 22 februari 2018 waren we op bezoek bij Kooystra Professioneel aan de Pasteurweg 10 te Joure en kregen behalve verzorging van de inwendige mens uitleg over wat het bedrijf zoal doet.

 • 4
  jan
  Opening nieuwe jaar 2018

  Op 4 januari 2018 hebben we traditioneel het nieuwe jaar ingeluid met een buffet en om elkaar een goed nieuwjaar te wensen. We waren weer met grote getale aanwezig  en hebben -ook tradioneel- geluisterd naar de speech van onze voorzitter Jan Bijlholt.. 

 • 17
  okt
  gezamenlijke avond koepelondernemersverenigingen De Fryske Marren

  Al vroeg in verband met het eten waren we op 17 oktober 2017 bij Burggolf Legemeer, bij ons allen bekend als de golfclub St. Nyk, voor onze gezamenlijke bijeenkomst tezamen met onze beide zusterorganisaties in de gemeente, VvBL uit Lemmer en ONG te Balk. Mede door de leuke presentatie van Wim Anker, vooral bekend vanwege zijn broer Hans, ahum, die ons maar weer eens geleerd heeft dat recht recht is en krom krom en dat de rug recht houden niet zo gemakkelijk is. Gelardeerd met veel voorbeelden kregen we een goed idee hoe de strafadvocatuur werkt en Anker & Anker advocaten in het bijzonder.

 • 20
  okt
  Gemeente De Fryske Marren biedt nieuwe bedrijven 1e jaar lidmaatschap OVS aan

  Om het ondernemersklimaat te stimuleren krijgen bedrijven die zich nieuw vestigen binnen de gemeente het lidmaatschap aangeboden van de Ondernemersvereniging Skarsterlân.