Nieuws

Terra 1888 - Gewoon voor Mannen

Geplaatst op: donderdag 05 april 2018 om 23:26 uur

We waren in de midstraat bij Terra 1888, zoals de nieuwe naam is geworden met als ondertitel Gewoon voor Mannen, Na binnenkomst kregen we een bakje koffie en nog wel van Doppio Espresso Joure, welke in samenwerking met Jilke Kooijker van Terra 1888 dit regelde.

 

Het liep al snel redelijk vol. Een dikke honderd leden en genodigden van de OVS kwamen op de uitnodiging af. Jilke Kooijker (eigenaar van Terra 1888) vertelde ons enthousiast, na een introductie van onze voorzitter Jan Bijlholt, over het waarom van de nieuwe naam en gaf uitleg bij de subtitel. Jilke mag dan nog redelijk jong zijn. De zaak is oud. Opgericht in 1888 en nog steeds gewoon voor mannen. Nou zo gewoon is dat dus helemaal niet. De winkel krijgt regelmatig een andere look, zoals nu ook weer, maar ook andere zaken als een gekoeld biertje, een oldtimer in de hoek of een biljartbal tikken. Op zijn tijd kan het ook allemaal bij Terra 1888, want, nou ja eerlijk? De meeste mannen vinden winkelen niet geweldig. Toch?

Jilke, partner Ali Da en medewerkers spelen daar op in door gewoon om te gaan met die mannen. Al weer dat gewoon.. We pasten met zijn allen prima in de winkel, al zal je voor het echte kopen wel iets minder drukte willen. Na Jilke kwam er nog een kleine toespraak van Gert van der Wiel, als voorzitter van de WIH, de winkeliersvereniging. Mag Jilke een bruisende winkel hebben: Met een bruisende flecke wordt dat pas echt leuk. Daar zet de WIH zich voor in en krijgt nu extra hulp. De BIZ is er in tweede instantie toch door. Er komt geld voor leuke dingen. Joure moet levendig blijven en zo kan dat ook.

We kregen zoals altijd goed te eten en te drinken. Marco's eetcafé en catering had dat deel perfect voor elkaar.

We hadden nog een kleine verloting ook. In de winkel was achterin prominent een tijdelijke stellage geplaatst waarin je van jezelf een 3D poppetje kon laten maken. Juist weer een idee om mensen in de winkel te halen. Wat anders en voor mannen gewoon wel aantrekkelijk (vanwege de techniek uiteraard). Het werd al later en later en gezellig ook en toen waren de fusten plotseling gewoon leeg. Een mooi moment om te stoppen. Een geslaagde avond was het.

Laatste nieuws

 • 16
  sep
  Eindelijk weer eens een actie?

  Corona speelt onze vereniging enorme parten.

   

 • 6
  jun
  Smuk Oerke bij Penningas Molen

  We blikken even terug op een geslaagd Smûk Oerke bij de Penninga's molen in Joure. Op donderdag 6 juni 2019 werd onze jaarlijkse zomer BBQ gehouden, dit maal op een bijzondere locatie. Met stralend weer en een grote opkomst kunnen we zeggen dat het een gezellige en informatieve avond was. 

 • 9
  mei
  Gezamelijke bijeenkomst met Gemeente de Fryske Marren 2019

  Op donderdagavond 9 mei ontvingen wij Sabine Oberhuber in 't Haske te Joure op onze (jaarlijkse) gezamenlijke bijeenkomst met Gemeente de Fryske Marren. 

 • 2
  apr
  Bestuurswisselingen ALV 2019

  Tijdens de algemene ledenvergadering van 26 maart 2019 op Burggolf Sint Nicolaasga namen we afscheid van bestuursleden Jilke Kooijker en Edwin Agema. Ook werd na 24 (!) jaar afscheid genomen van Julius Bosma, die werd benoemd tot erelid. Frija Beetstra werd benoemd tot nieuw bestuurslid. 

 • 13
  sep
  Tommy Rockopera

  Eindelijk weer eens een optreden in het openluchttheater Herema State en dan nog wel een tot de verbeelding sprekende "herhaling" van de al in 1969 voor het eerst opgevoerde rockopera Tommy, maar dan wel op zijn Fries en in deze tijd geplaatst.

 • 27
  jul
 • 7
  jun
  Smuk Oerke in Langweer met BBQ

  Het laatste Smuk Oerke zo voor de zomer is altijd met een barbeque. Op donderdag 7 juni 2018 hadden het weer ook nog eens maximaal mee, zodat we net als vorig jaar weer een prachtige afsluiting van het eerste halfjaar mochten meemaken met zijn allen. Tezamen met de ondernemersvereniging Langweer en met inbreng van enige sprekers (Cor van Doorn, projectontwikkelaar Het Baken), Johannes Rinsma (uitbater nieuwe Grand Café) en Bart Hakbijl (Regiomarketing ZuidWest Friesland), alsmede een rondvaart over de Wielen was het vooral een gezellige samenkomst die tot laat door ging.

 • 17
  mei
  André Kuipers spreekt over zijn ervaring voor ondernemers DFM

  Op donderdagavond 17 mei 2018 was André Kuipers in Joure en sprak daar over zijn ervaringen in de ruimte. Veel ondernemers waren op uitnodiging van de gemeente De Fryske Marren en ons naar het Haske gekomen om naar de man te luisteren. Gelardeerd met prachtige foto's en ook meerdere videoopnamen gaf André zeer boeiend in ruim twee uur een presentatie die geen minuut heeft verveeld.

 • 5
  apr
  Terra 1888 - Gewoon voor Mannen

  Terra 1888  - Gewoon voor Mannen, zo heet tegenwoordig de grootste herenmodezaak van Joure en dat 1888 staat voor het jaar van oprichting. We waren er op donderdagavond 5 april 2018.

 • 22
  feb
  Kooystra Professioneel 22 februari 2018

  Op donderdag 22 februari 2018 waren we op bezoek bij Kooystra Professioneel aan de Pasteurweg 10 te Joure en kregen behalve verzorging van de inwendige mens uitleg over wat het bedrijf zoal doet.