Nieuws

Tommy Rockopera

Geplaatst op: donderdag 13 september 2018 om 15:40 uur

Eindelijk weer eens een optreden in het openluchttheater Herema State en dan nog wel een tot de verbeelding sprekende "herhaling" van de al in 1969 viir get eerst opgevoerde rockopera Tommy, maar dan wel op zijn fries en in deze tijd geplaatst.

De stichting Spegel, welke bestaat uit drie ondernemers (allemaal lid van de OVS), te weten Rudolf Valkema, Rieneke de Haan en Anno Terpstra hebben het uitgevoerd, waarbij Rudolf de aanstichter is geweest.

 

We waren er de 13e al vroeg in de avond of beter laat in de middag. Zo om een uur of zes was de ontvangst met koffie etc.

Rudolf heette ons welkom en gaf een eerste uitleg (met beelden) hoe het was ontstaan aan ons. We waren er met ruim 120 leden

en hoorden zijn enthousiaste verhaal aan. Daarna gingen we naar het theater om verdere uitleg te krijgen van Rieneke de Haan,

welke ons ook in woord en beeld verder de ontwikkelingen vertelde, zo deze na het idee waren vorm gegeven. Wat komt er zoal kijken bij een productie als deze. We weten het nu: veel, heel veel.

 

Daana gingen we nog voor de voorstelling weer terug om nog wat te eten en wat te praten, waarna het echte spektakel dan kon beginnen. Voor de ouderen onder ons, waren het bekende deuntjes, maar dan nu op zijn fries. De flipperkast (pinball) was uiteraard prominent aanwezig

Met lekker weer hebben we ruim twee uur mogen genieten van het optreden.    

 

Daarna hebben we nog wat nagedronken en nagesproken. Het was prachtig.

 

Laatste nieuws

 • 16
  sep
  Eindelijk weer eens een actie?

  Corona speelt onze vereniging enorme parten.

   

 • 6
  jun
  Smuk Oerke bij Penningas Molen

  We blikken even terug op een geslaagd Smûk Oerke bij de Penninga's molen in Joure. Op donderdag 6 juni 2019 werd onze jaarlijkse zomer BBQ gehouden, dit maal op een bijzondere locatie. Met stralend weer en een grote opkomst kunnen we zeggen dat het een gezellige en informatieve avond was. 

 • 9
  mei
  Gezamelijke bijeenkomst met Gemeente de Fryske Marren 2019

  Op donderdagavond 9 mei ontvingen wij Sabine Oberhuber in 't Haske te Joure op onze (jaarlijkse) gezamenlijke bijeenkomst met Gemeente de Fryske Marren. 

 • 2
  apr
  Bestuurswisselingen ALV 2019

  Tijdens de algemene ledenvergadering van 26 maart 2019 op Burggolf Sint Nicolaasga namen we afscheid van bestuursleden Jilke Kooijker en Edwin Agema. Ook werd na 24 (!) jaar afscheid genomen van Julius Bosma, die werd benoemd tot erelid. Frija Beetstra werd benoemd tot nieuw bestuurslid. 

 • 13
  sep
  Tommy Rockopera

  Eindelijk weer eens een optreden in het openluchttheater Herema State en dan nog wel een tot de verbeelding sprekende "herhaling" van de al in 1969 voor het eerst opgevoerde rockopera Tommy, maar dan wel op zijn Fries en in deze tijd geplaatst.

 • 27
  jul
 • 7
  jun
  Smuk Oerke in Langweer met BBQ

  Het laatste Smuk Oerke zo voor de zomer is altijd met een barbeque. Op donderdag 7 juni 2018 hadden het weer ook nog eens maximaal mee, zodat we net als vorig jaar weer een prachtige afsluiting van het eerste halfjaar mochten meemaken met zijn allen. Tezamen met de ondernemersvereniging Langweer en met inbreng van enige sprekers (Cor van Doorn, projectontwikkelaar Het Baken), Johannes Rinsma (uitbater nieuwe Grand Café) en Bart Hakbijl (Regiomarketing ZuidWest Friesland), alsmede een rondvaart over de Wielen was het vooral een gezellige samenkomst die tot laat door ging.

 • 17
  mei
  André Kuipers spreekt over zijn ervaring voor ondernemers DFM

  Op donderdagavond 17 mei 2018 was André Kuipers in Joure en sprak daar over zijn ervaringen in de ruimte. Veel ondernemers waren op uitnodiging van de gemeente De Fryske Marren en ons naar het Haske gekomen om naar de man te luisteren. Gelardeerd met prachtige foto's en ook meerdere videoopnamen gaf André zeer boeiend in ruim twee uur een presentatie die geen minuut heeft verveeld.

 • 5
  apr
  Terra 1888 - Gewoon voor Mannen

  Terra 1888  - Gewoon voor Mannen, zo heet tegenwoordig de grootste herenmodezaak van Joure en dat 1888 staat voor het jaar van oprichting. We waren er op donderdagavond 5 april 2018.

 • 22
  feb
  Kooystra Professioneel 22 februari 2018

  Op donderdag 22 februari 2018 waren we op bezoek bij Kooystra Professioneel aan de Pasteurweg 10 te Joure en kregen behalve verzorging van de inwendige mens uitleg over wat het bedrijf zoal doet.